Skip to main content

  • Las Padinas Design

  • Radnička 24, Beograd

  • Čukarica

  • PIB: 112556948


+ 381 63 88 66 857    |    info@laspadinas.rs


Logo generator, da ili ne?

  • Pokreces novi posao i treba ti logo za firmu, medjutim dizajneri traze neke iznose koji ti deluju previsoko i pocnes da istrazujes kako da dobijes logo za malo para. Ako pocnes da trazis jeftin logo, pojavice ti se hiljadu logo generatora, ponude za logo od 5 dolara, super logo za 2 minuta, pa cak i besplatan logo. Naleteces i na savete kako da sam napravis logo, a takve savete daju cak i oni koji vaze za velike magove digitalnog marketinga. 

    Medjutim, ako malo razmislis i zapistas se, zasto bi se neko skolovao 4 godine na fakultetu ako ja to mogu za 2 minuta ili besplatno i ako jos malo razmislis, pocece da ti deluje sumnjivo i zapitaces se sta tu nije u redu.

    Pa u cemu je fora, zasto neki dizajneri traze i po par stotina evra za logo dizajn, kada ja mogu napraviti svoj logo besplatno, za 2 minuta? 

    Kao strucnjaci u oblasti dizajna i stampe, mi cemo ti sada objasniti u par pasusa, a to je ono na sta nece gubiti vreme instant marketing strucnjaci i aplikacije za logo generatore. Objasnicemo ti i kada je ok da koristis njihove trikove i savete, kao i logo generatore, a kada ipak moras kontaktirati pravog, obrazovanog dizajnera, sa ozbiljnim iskustvom. Nista u zivotu nije crno i belo, pa tako ni dizajniranje logotipa i ne valja biti iskljuciv. Tako da pazljivo procitaj sta cemo dalje napisati da znas sta da radis ako ti treba logo za firmu, projekat, ideju ili sta god. 

Sta fali logo generatoru? 
  • Logo generator ce zaista generistai ok logo, koji na prvi pogled izgleda tehnicki korektno, cak i stilski, ali je problem u tome sto ce isto tako izgledati vec vidjeno. Logo generator, kao i durge AI alatke generisu logotipe na osnovu onoga cime rasplazu, takvi programi nisu kreativni, oni samo skeniraju vec postojece logotipe i na osnovu njih naprave neki "unikatan". I taj logo jeste jedinstven, ali on lici na stotine drugih logotipa. Taj logotip je genericki i nije nimalo umetnicki i originalan. Dok dobar dizajner koristi svoju kreativnost i logotipu daje licni otisak. Dobar i kreativan dizajner zna kako da kreira logo koji je drugaciji i da u taj logo unese vrednosti koje kompanija zeli da pokaze, dok generator to moze uraditi samo delimicno. 

Kada je ok koristiti logo generator ili druge aplikacije za besplatan dizajn logotipa?

  • Prosto receno, to je ok kada ti nije potreban pravi logo, vec neko privremeno resenje. Recimo kada imas neku ideju i testiras da vidis da li ce zaziveti, u tom slucaju je sasvim ok koristiti logo generator za dizajn logotipa za projekat. Jedna od situacija kada ti aplikacije za besplatan dizajn logotipa za firmu ili projekat moze biti od pomoci je i kada apliciras za neke fondove, posebno za one u pocetnoj fazi. U tim situacijama napravis nesto sta se zove radna verzija logotipa cisto da bi oni koji gledaju tvoj predlog projekta imali ideju ko si i sta si i da te razlikuju od drugih. Naravno, uvek je najbolje imati logo koji je profesionalno uradjen, ali za ove svrhe mogu da posluze i logo generatori, kao i druge besplatne aplikacije za logo dizajn. 

    Dakle, da rezimiramo. Besplatne aplikacije za logo dizajn, kao i logo generator koristis kada ti logo nije toliko vazan, odnosno, kada predstavlja sporednu stvar. Koristis ga i kada zelis nesto da testiras, prikupljas sredstva ili jednostavno nemas trenutno puno novca da izdvajas za vizuelni identitet, a logo ti je neophodan. Kasnije uvek mozes uraditi redizajn. 

Uradite logo dizajn na vreme

  • Nemojte cekati poslednji trenutak za brendiranje lokala ili kancelarije ili brendirati u toku gradjevinskih radova ili ako ti radovi jos nisu slegli. Tako rizikujete da dodje do ostecenja folija, stirodura, foreksa i ostalih materijala koji ce biti korisceni za brendiranje kancelarije ili lokala. Brendiranje je kao dekoracija i dolazi na kraju, kako bi sve bilo lepo i kvalitetno uradjeno. Dozvolite sebi malo vise vremena za finalne radove brendiranja, kako biste imali dovoljno vremena da odaberete najbolji moguci dizajn. 

    Ukoliko vam treba savet u vezi brendiranja ili zelite da se konsultujete oko toga sta je najbolje za vasu firmu, lokal, radnju ili kancelariju, mi smo tu. Imamo preko 10 godina iskustva u brendiranju, kao i stotine zadovoljnih klijenata iz raznih bransi a nasi dizajneri i tehnicari stampe vrlo dobro poznaju tehnike, kao i mogucnosti i vrlo rado ce vam pomoci da odaberete najbolje za vas posao. Ukoliko se odlucite za nas, mi radimo kompletan proces brendiranja, od procene prostora, preko idejnog resenja i dizajna, do stampe, izrade i obrade cvrstih materijala, do montaze. 

Želite li da saradjujete sa nama?
Ne oklevajte da nas kontaktirate

Ne oklevajte da nas kontaktirate

logo las padinas
logo las padinas

Podaci o  firmi

  • Las Padinas Design

  • Radnička 24

  • Beograd Čukarica

  • PIB: 112556948

© Las Padinas Design studio